راهنمای پذیرش آثار در موسسه تحقیقات برنج کشور
شرایط لازم برای پذیرش آثار علمی-پژوهشی:
ماده 26: آثاری که برای اقدام به اخذ شمارهی ثبت توسط شورا قابل پذیرش میباشند عبارتاند از: کتاب، تکنگاشت (مانند نشریات فنی و نشریات ترویجی)، پایاننامهها (مربوط به کارکنان موسسه)، دستورالعملهای علمی-فنی، منابع دیداری-شنیداری (مانند فیلمهای آموزشی)، گزارش بازدید و سفر علمی، مجموعه سخنرانیهای علمی در کارگاههای آموزشی، مجموعه مطالب هفته انتقال یافتهها و روز مزرعه، دستاوردها (مانند ثبت اختراع، نرمافزارهای تخصصی، نقشههای مرجع، گزارش رقم)، پوسترهای علمی-ترویجی (مورد تایید معاونت ترویج سازمان یا استان مربوطه).
تبصره 18: تمامی آثار مندرج در مادهی 26؛ به غیر از کتاب و تکنگاشت (موضوع مادهی 27 تا 29)؛ فقط برای یک داور ارسال خواهند شد و پس از اصلاح موارد پیشنهادی داور، اثر مربوطه برای اخذ شمارهی ثبت به مرکز ارسال خواهد شد.
ماده 27: آثار علمی-پژوهشی محققین به دو صورت کلی "کتاب" و "تکنگاشت" توسط شورا پس از اخذ شمارهی ثبت، قابل انتشار خواهند بود.
ماده 28: کتاب؛ هرگونه نوشتار که در مورد موضوعی خاص نوشته شده و تعداد صفحههای آن حداقل 48 صفحه در قطع وزیری باشد. به کتابهایی که ناشر آنها خارج از موسسه میباشد، شمارهی ثبت تعلق نمیگیرد و بنابراین کتابهایی قابل پذیرش خواهند بود که حداقل یکی از ناشران آنها موسسه باشد (لوگوی موسسه روی جلد کتاب آورده شود).
تبصره 19: با توجه به امکانات محدود و عدم تامین بودجهی لازم برای چاپ کتاب توسط موسسه، فقط در صورتی قابل پذیرش است که (پس از طی مراحل داوری و اخذ شمارهی ثبت) هزینهی چاپ آن توسط نویسنده(گان) تامین گردد.
تبصره 20: در موارد خاص، چنانچه اعتبار مورد نیاز برای چاپ کتاب توسط موسسه تامین گردد؛ پس از طی مراحل معمول؛ چاپ کتاب امکانپذیر خواهد بود.
ماده 29: تکنگاشت؛ شامل هرگونه نوشتار علمی-پژوهشی یا آموزشی است که تعداد صفحههای آن از حد تعریف شده برای کتاب کمتر باشد. تکنگاشت از نظر کیفی به سه صورت میتواند باشد: تالیف؛ تدوین و گردآوری؛ ترجمه.
ماده 29-1: تالیف؛ طبق تعریف اثری است که توسط نویسنده(گان) در زمینهای خاص تهیه و نگارش یابد و حاصل تجارب و پژوهشهای میدانی صاحب اثر باشد. تکنگاشتی که به صورت تالیف نوشته شده باشد به عنوان "نشریهی فنی" قابل پذیرش و چاپ است.
ماده 29-2: تدوین و گردآوری؛ طبق تعریف اثری است شامل مطالبی متناسب با موضوعی خاص که توسط نویسنده(گان) جمعآوری و تنظیم شده باشد. تکنگاشتی که به صورت تدوین و گردآوری نوشته شده باشد پس از بررسی و تصویب شورا به دو صورت قابل پذیرش خواهد بود: الف) اخذ شماره ثبت و قرار گرفتن روی وبسایت موسسه، ب) اخذ شماره ثبت و چاپ به عنوان نشریهی فنی. تصمیمگیری در این مورد به عهدهی شورا است.
ماده 29-3: ترجمه؛ طبق تعریف اثری است که از زبان دیگر به زبان فارسی به طور کامل برگردانده شده باشد. آثاری که به صورت ترجمه (ترجمهی کامل یک متن) باشند قابل پذیرش نیستند.
ماده 30: مطابقت کلیهی آثار ارایه شده به شورا با ماموریتها و وظایف سازمان و بویژه موسسه ضروری است.
ماده 31: اثر ارایه شده برای چاپ قبلا نباید در هیچ مرجع دیگری چاپ و یا همزمان برای ناشر دیگری ارسال شده باشد.
ماده 32: از تاریخ انتشار تمامی آثار مندرج در مادهی 26؛ به غیر از کتاب و تکنگاشت؛ نباید بیش از دو سال گذشته باشد.